• Twitter
  • Facebook

Recept voor topdessert Aardbeien Romanoff

Recept aardbeien Romanoff

Ingrediënten:

  • 750 g aardbeien
  • 2 el wodka
  • 1 el suiker
  • 1 citroen
  • 100 ml slagroom
  • 200 ml hangop
  • “drie draaien” zwarte peper
  • uit de molen
  • 100 g merengue

Bereidingswijze:

  1. Maak hangop door de yoghurt een aantal uren uit te hangen in een zeef met theedoek.
  2. Marineer de aardbeien 10 minuten met de wodka, suiker, citroenrasp en de peper.
  3. Sla de slagroom lobbig.
  4. Pureer een derde van de aardbeien en meng met de slagroom en de hangop.
  5. Spatel licht verkruimelde merengue door de saus.
  6. Verdeel de aardbeien over de coupes en bedek met de saus (of maak het wat luxer op).
  7. Garneer af met munt.

Lekker met vanille-ijs!