• Twitter
  • Facebook

Dat wordt smullen In rode biet gemarineerde zalm

met rucola en knolselderij-mayonaise van de winter BBQ

Gemarineerde zalm

Nodig voor 4 personen:

  • 8 x 50 gram zalmfilet
  • 1 rode biet (gekookt)
  • 1 citroen
  • 100 cc visbouillon
  • Rucola, komkommer

Voor de mayonaise:

  • 1/4 knolselderij
  • Mayonaise
  • BBQ

Werkwijze:

  1. Pureer de gekookte biet met de visbouillon, het sap en de rasp van de citroen en zeef.
  2. Marineer de zalm 4 uur in het rode bietenvocht.
  3. Snijdt de knolselderij in dunne plakken en rooster op de BBQ. Snijdt de knolselderij vervolgens in kleine stukjes en gaar na in weinig olijfolie op laag vuur. Laat afkoelen.
  4. Pureer de knolselderij en meng met een aantal flinke eetlepels (zelfgemaakte) mayonaise.
  5. Dep de zalm droog en serveer met rucola, komkommer en de mayonaise.
  6. Lekker met warme toast!
Bekijk onze lunchkaart

Wij hebben een aangepaste lunchkaart, bent u benieuwd welke gerechten er allemaal zijn aangepast? Neem en kijkje en reserveer uw tafel voor de lunch snel online!