• Twitter
  • Facebook

Topondernemers

Restaurant de Haard: Betrokken ondernemer

Vier jaar na zijn overname van Restaurant de Haard in Bosschenhoofd, opende Ivan Smulders zijn tweede vestiging: Het Havenhuis in Etten-Leur: "Een schitterende locatie met veel potentie. Ik hoefde er niet lang over na te denken, maar was me er wel van bewust dat mijn manier van werken anders zou worden. In snel tempo heb ik de organisatie aangepast waarbij de teams meer zelfstandigheid en verantwoordelijkheid hebben gekregen.

Een boeiend proces om als ondernemer meer los te leren laten. Ik ben er heel trots op dat ze het goed oppakken en iedere dag alles geven om de gasten gastvrij te ontvangen en het beste te serveren. Onze koks zijn continu bezig met de beste producten te selecteren en te bereiden - bijvoorbeeld door eigen kaas te maken, zelf vlees en vis te roken en gerechten goed uit te testen.

Wat ik niet had verwacht is dat ik nu meer ruimte heb voor andere dingen. Als je op één locatie een avond gemist kunt worden, kan dat ook op twee locaties. Ik besteed nu nog meer aandacht aan wat voor mij ook bij het ondernemerschap hoort: regionale betrokkenheid. En dat doe ik zeker niet alleen uit zakelijk oogpunt. Een diner voor klanten van de Voedselbank geeft mij bijvoorbeeld veel voldoening, net als steun aan verenigingen en stichtingen.

Ook besteden wij veel tijd aan lesgeven aan horecastudenten en leerlingkoks. En ik vind het enorm leuk om het initiatief te nemen in Halderbergse events als Smaakvol Halderberge en Funcky Food, waar alle horecagelegenheden op unieke wijze samenwerken. Dat brengt levendigheid in de regio!"

Bron: Rabobank dichtbij
Tekst: Pink Communicatie
Foto: Marc Verwiel & Bert Salari