• Twitter
  • Facebook

proef de winter Wildstoof voor 10 personen

recept

 

Ingrediënten:

  • 2 kg wild poulet
  • ½ knolselderij
  • 2 winterpeen
  • 2 grote uien
  • 2 tenen knofl ook
  • 200 gr spekblokjes
  • 500 gr champignons of andere
  • paddenstoelen
  • 200 cc demi glace
  • Wildfond
  • ¼ peperkoek
  • ½ fl es rode wijn
  • 4 el tomatenpuree
  • 5 eetlepels zilverui
  • 2 takjes tijm en rozemarijn
  • 2 blaadjes laurier met 4 kruidnagelen

Werkwijze:

  1. Snijd de knolselderij, ui en de wortel in blokjes van 1 cm x 1 cm.
  2. Snijd de champignons doormidden en hak de knofl ook.
  3. Breng het vlees op smaak met peper en zout en voeg 4 fl inke eetlepels bloem toe.
  4. Meng goed en bak (in delen!) mooi bruin aan in een koekenpan. Telkens als het vlees bijna klaar is een deel groenten, ui en spek plus een deel tomatenpuree meebakken. Elke pan blussen met wat rode wijn om de aanbaksels (en dus de beste smaak) los te weken.
  5. Al het vlees samen in een grote pan met de demiglace doen. Afvullen met water en de zilverui en laurier toevoegen met de kruidnagelen.
  6. Het geheel stoven en na 1½ uur de peperkoek toevoegen. Op laag vuur en regelmatig roeren de peperkoek nog ½ uur a 1 uur meestoven. Een kwartier voor het einde de kruiden bijvoegen en op smaak maken met de fond. De garingstijd is afhankelijk van de grootte, het soort wild en de kwaliteit ervan!
    Dus regelmatig checken!